poniedziałek, 2 lipca 2012

Puszysty biszkopt z jabłkami



Dzisiaj zapraszam na pyszna szarlotkę...

...chociaż  przy opałach panujących w Polsce powinnam zająć się produkcja lodów.

Biszkopt jest lekki i pyszny, a w towarzystwie jabłek... mmm NIEBO W przysłowiowej GĘBIE. 

Zaczynamy... :-)

Składniki:

80g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
5 jajek
2lyzki cukru pudru
5-6 jablek

Temperatura: 180C
Czas: okolo 40 minut
 

  • Jajka, cukier oraz cukier puder wrzuć do miski i ubijaj mikserem przez około 15 minut, aż masa będzie puszysta.
  • Dodaj do masy mąkę oraz proszek do pieczenia i wymieszaj.
  • Wlej masę do formy.
  • Ułóż jabłka.
  • Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez około 40 minut, aż się zarumieni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz